Den gangen jeg ble allergisk mot internett

Jeg hadde en aldri så liten krise her for omtrent en tid siden. Av alle ting så fikk jeg rett og slett nok av internett. Jada, du leste riktig – selveste internett. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke trodde det var mulig å få så skikkelig nok av internett som jeg altså fikk, men det gjorde jeg altså. (Som du sikkert skjønner så var det en midlertidig krise…) Det som skjedde var følgende: Jeg hadde bestemt meg for å ta et kurs på nettet, litt etterutdanning, på privaten. Dette var et ganske intensivt kurs og jeg hadde nok kanskje ikke helt innsett hvor mye tid jeg kom til å bruke på dette. Men jeg bet tennene sammen, pugget, skrev, og så videoer på mac’en hjemme hver eneste ettermiddag/kveld.

Det kan bli for mye internett

Det var rundt den andre uken at jeg plutselig innså at alt ikke var som det pleide. Jeg satt på bussen på vei til jobb, og tok meg selv i å kikke ut av vinduet og fundere over alt jeg så. Det var da jeg plutselig skjønte at jeg ikke hadde vært på iphonen å sjekket nyheter osv. på internett de siste dagene på vei til eller fra jobb. Jeg tenkte at «det er jo sikkert bare bra», greit med litt avveksling og vi har jo øynene klistret til skjermen litt for mye uansett ikke sant? Vel, da jeg kom på jobb den dagen så merket jeg hver gang jeg kom tilbake til arbeidsstasjonen min så hadde jeg en veldig motvilje mot å slå på/vekke maskinen til live. Tanken på å plutselig være tilkoblet internett og resten av verden, at alle kan nå meg og det forventes at jeg responderer på alt fra jobb-mail og kommentarer/tilbakemeldinger fra andre kursdeltakere og lærere, til personlige emails og meldinger, var plutselig som en tvangstrøye jeg ikke ville ta på! (Jeg ser ironien i at internett, kanskje den største faktoren for å fremme ytringsfrihet i historien, her blir beskrevet som en tvangstrøye…)

Etter nesten tre dager med den reneste selvpining for å komme meg igjennom dagene og kurset så luftet jeg problemene mine for samboeren, som (litt lattermild, irriterende nok) mente jeg hadde utviklet akutt internett-allergi, mest sannsynlig som følge av at de få timene jeg vanligvis ikke tilbragte online nå hadde blitt «overtatt» av kurset. Hun foreskrev en helg uten noen tilkobling til internett av noe slag, og skal si at det gjorde susen. Så derfor går dette innlegget ut som en advarsel til alle mine kjære med-internettbrukere. Pass på å ikke få overdose av internett, og skulle det skje så er det bare å gå cold turkey 😉

Internett kan skape et enorm behov for å være avkoblet